Streamingtjänster

Nätet kryllar av streamingtjänster idag. Det är verkligen så att det finns något för alla idag och söker man något specifikt, eller några specifika serier eller filmer—är sannolikheten oerhört stor att en streamingtjänst som erbjuder just dessa finns, så länge man vet var man letar!

Streaming av TV-serier och filmer går att hitta i form av allt ifrån tjänster som har gratis provperioder på abonnemang till tjänster som har väldigt billiga priser från första början, vilket innebär att man som prenumerant sparar pengar redan från dag 1.

Den tjänst som passar en bäst beror helt och hållet på vad man egentligen söker efter. I detta inlägg ska vi lista de absolut bästa och billigaste streamingtjänsterna som man kan hitta 2019.

HBO Nordic: Streamingtjänsten med gratis provperiod

HBO Nordic utmärks på flera olika sätt. Bland annat erbjuder streamingjätten en gratis provperiod för alla som väljer att bli medlemmar hos dem på 4 veckor.

Man har således 4 hela gratisveckor att titta på film och serier, så mycket man önskar, för att därefter prenumerera på tjänsten om man så önskar eller gå vidare med något annat om man så önskar.

Hos HBO får man således prova på tjänsten så mycket man vill utan att behöva tänka på annat.

Netflix: En favorit hos de flesta

Netflix är nog världens populäraste streamingtjänst idag, och av god anledning. Netflix erbjuder inte bara världens största utbud av filmer och serier men också världens bästa utbud av filmer och serier.

Ordet ”bästa” är självklart subjektivt men den största delen av marknaden håller verkligen med. Hos Netflix kan man hitta allt ifrån alla gamla goda filmer och serier som vi alla vuxit upp med och möjligtvis eventuellt vill återuppleva än en gång samt en massa nya och exklusivt producerade serier som man inte kan hitta någon annanstans. Några av dessa är:

  • Narcos
  • Marco Polo
  • Stranger Things

Och många fler. Är man ute efter en bra streamingtjänst som är väldigt prisvärd och har ett stort utbud så är Netflix definitivt en streamingtjänst att överväga prenumerera på. Tjänsten startar från 119 kr/månad och är inte allt för dyrt med tanke på utbudet man får.

Amazon Prime: Nykomlingen

Även fast Amazon Prime nu funnits på marknaden i några år så klassas den fortfarande som en ”underdog” och nykomling.

Amazon Prime följer Netfix:s affärsmodell. Man vill erbjuda en av världens största utbud av TV-serier och filmer och man vill samtidig producera egna och exklusiva serier som hade inneburit fler prenumeranter och folk som önskar se dessa exklusiva serier.

Strategin är smart och har fungerat jättebra för Netflix vilket är varför Amazon också tror att det kan fungera för dem.

Vill man titta på några exklusiva serier samt gamla filmer som nyutsläppta filmer så kan Amazon Prime vara en tjänst för en. Amazon Prime börjar från 30 kr/mån de första 6 månaderna och stiger därefter upp till 60 kr/mån. Den är således det billigaste alternativet utöver HBO Nordic:s gratis provperiod och erbjuder också ett stort utbud av filmer och serier.

Amazon Prime må inte ännu vara i Netflix klass när det kommer till utbud av serier och filmer—men det är på upptåg och priset är definitivt något som gör tjänsten värd att överväga prenumerera på.