Resa

2019 är nu här. Det nya året bringar nya möjligheter och nya vyer att utforska under årets gång. Hur kan man inleda det nya året på ett bättre sätt än en resa någonstans oerhört varmt och snuskigt tropiskt? Se till så att du startar det nya året på rätt sätt och läs vidare för några smarta tips att överväga inför de kommande månaderna.

Varför är det smart att resa tidigt på året?

Det är just Sveriges vinter som känns så oerhört långdragen och oerhört kall. Det finns inget bättre sätt att få vintern att kännas kortare än att bege sig mot varmare breddgrader och avnjuta en härlig sol medan resten av Sveriges fryser i vintern.

Om man avnjuter en 14 dagars resa någonstans soligt så kommer vintern att kännas oerhört mycket kortare. Vintern börjar inte på riktigt förrän November, eller December. Om man således härdar ut December månad och ser fram emot jullovet, därefter avnjuter jullovet och sedan spenderar 2 semesterveckor med en härlig semester, så kommer December och Januari månad att flyta på som vatten. Därefter har man bara Februari kvar och så är vintern över. En semester i början av året är extremt viktigt, för kropp och psyke.

Billiga resor 2019

Årsskiften brukar oftast bringa erbjudanden och andra möjligheter för att fynda härliga resor innan resesäsongen drar igång på riktigt. Det är viktigt att kolla runt, jämföra priser och se om man hittar en drömresa att boka innan biljetterna tar slut på alla möjliga fronter.

Såhär går du till väga för att hitta billiga resor år 2019.

Använd dig utav en tjänst som Flygresor eller Globetrotter om du suktar efter en kryssning. Jämför därefter de bästa resorna, eller kryssningarna, och bestäm dig för en resa som heter duga. När du satt din blick på en biljett så börjar den riktiga jämförelsen. Kom ihåg att tänka på dessa punkter innan du till slut bokar dina biljetter:

  • Kan du hitta samma biljett hos någon annan till ett billigare pris?
  • Har du använt en prisjämförelsemotor för att jämföra olika priser hos olika bolag?
  • Om biljetten är för dyr — finns en liknande resa man kan boka till ett betydligt billigare pris?

Den sistnämnda punkten bör man vara försiktig med då det är svårt att ersätta drömresan med någon annan. Dock finns det resmål som man enkelt kan ersätta med andra, så som en Greklandsresa är mycket enkelt att ersätta med en Spanienresa, vice versa. Lyxar man till det lite mer är det svårt att hitta ersättare, men det går fortfarande. Det gäller bara att ha priset i åtanke!

Hur gör man om man inte har råd med att boka den resan man slutligen fastnat för?

Man bör inte fastna för ett resmål man inte har råd med. Gränsar resan din budget dock kan ett lån definitivt vara något att överväga. Du vill då ansöka om ett så kallat blancolån. Sök efter nya smslån och se om du hittar några nya långivare som erbjuder förmånliga räntor eller grymma erbjudanden för nya kunder. Idag finns det många långivare som erbjuder räntefria perioder. Detta betyder att du kan ansöka om ett lån och betalar du tillbaka lånet i tid (vilket du kan planera för innan du ansöker, självklart), så innebär det ingen som helst ränta och således betalar du av resan och kan avnjuta semestern för att sedan betala av lånet när du är tillbaka på jobbet igen.

Skjut inte upp resan p.g.a brist på resurser utan A och O är att planera. Om du vet att du eventuellt kommer kunna betala av lånet så ansök om ett lån inför semestern. Skjut inte upp på resan då tid får man inte tillbaka! Ha strategin som nämns i det första stycket i åtanke innan du bestämmer dig för ett resedatum!